REVIVAK

REVIVAK werkte de afgelopen jaren aan het aantrekkelijker maken van technische beroepen. Gebaseerd op het groeiend bewustzijn en een toenemende waardering bij consumenten, creatievelingen en ondernemers voor verfijnd ambachtelijk werk en vakmanschap. Ambachtelijk werk staat immers voor authenticiteit, kwaliteit en duurzaamheid. 

Er zijn kansen op een goede baan, maar helaas zijn technische beroepen niet erg aantrekkelijk voor jongeren en werkzoekenden. De instroom van jongeren naar technische of beroepsscholen is onvoldoende en door de jaren heen ging kostbare vakkennis verloren. Dit bedreigt het ambachtelijk vakmanschap, juist op het moment dat de consument en de markt er een hernieuwde interesse in heeft.

REVIVAK speelde hierop in en richtte zich op het behoud en stimulering van werkgelegenheid binnen vakmanschapsberoepen, specifiek in de bouw- en restauratiesector in het monumentaal vastgoed. De bekendheid van deze sector kon vergroot worden voor jongeren en werkzoekenden. Door middel van vernieuwde opleidingen, bootcamps, e-learning modules en vakmanschapsbeurzen is bijgedragen aan de ontwikkeling van kwalitatief goed personeel in Vlaanderen en Nederland, dat succesvol ingezet kan worden in bijvoorbeeld de erfgoedsector. 

Via het project zijn vernieuwde cursussen vormgegeven en gegeven en zijn diverse bootcamps georganiseerd. Nieuwe (VR) promotiefilms (als onderdeel van de e-learning modules en als promotiemateriaal) werden gerealiseerd en werden ingezet in de promotiecampagne. In totaal zijn vijf vakmanschapsbeurzen georganiseerd, in combinatie met cursussen en bootcamps. Historisch onderzoek naar alle aspecten van een viertal ambachten werd afgerond en heeft een enorme hoeveel informatie opgeleverd. Al deze kennis werd overgedragen aan het grensoverschrijdend "lerend netwerk": een samenwerking tussen alle partners die betrokken zijn bij de restauratie van monumentaal erfgoed met als doel om zoveel mogelijk leerwerkplaatsen te genereren.

Finale update: augustus 2018
Alle projecten

Project verantwoordelijke

Stichting Monumentenhuis Brabant

Totale subsidiale kosten

Op een totaal budget van € 1.621.523,89 levert Interreg een bijdrage van € 810.761,95 (50,00%)

Downloads

Nieuws & events

Alle berichten