#onseuropa

Een fietsbrug of een park in Antwerpen? Een campus in Genk waar je de nieuwste technologie en techniek kan beleven? Een machine om appels te sorteren? Digitale tools voor duurzame visvangst? Onderzoek naar het effect van de drinkwaterkwaliteit op koeien? Een app die jou ondersteunt bij jouw zoektocht naar werk? Allemaal komen ze aan bod in de promospot #OnsEuropa die je van 9 tot 16 mei op EEN en Canvas, en via sociale media kan bekijken. 

bron: VLAIO

Waarover gaat het?

Al te vaak wordt gedacht dat Europa een ver van mijn bed show is. Iets voor mannen in grijze maatpakken in grote kantoren in Brussel, waar allerlei regeltjes bedacht worden.  Op rondreis doorheen Vlaanderen ontdek je in de promospot echter dat Europa veel meer is dan de bekende landmarks uit de verschillende Europese steden of de gebouwen van de Europese Commissie in Brussel. Nee, Europa is niet veraf maar net zeer dichtbij!
Waar het goed is om te leven!

Samen met de Vlaamse overheid draagt  Europa via allerlei projecten bij aan de kwaliteit van ons dagelijks leven en wordt gewerkt aan een slim, groen en innovatief Europa.

Zo ontdek je in de spot de fietsbrug aan het station van Berchem waar elke werkdag meer dan 5000 fietsers het kruispunt van de Antwerpse Singel en de Posthofbrug oversteken.  Ook in de rest van Vlaanderen werden de voorbije jaren met Europese steun allerlei knelpunten in de fietssnelweginfrastructuur opgelost door de bouw van  tunnels en bruggen. Denk maar aan de fietsoversteek aan de Ringvaart in Merelbeke, of de fietstunnel aan het station van Leuven.  Ook op vlak van stedelijke ontwikkeling speelt Europa een belangrijke rol. Zo kregen het Park Groot Schijn in Deurne of de omgeving van de Oude Dokken in Gent de voorbije jaren een volledige make-over.

Europa ondersteunt in Vlaanderen niet alleen projecten op vlak van innovatie, groene economie of stedelijke ontwikkeling, maar investeer ook in mensen, in landbouw én in duurzame visvangst. Zo ontdek je hoe een middelbare school uit Tessenderlo in de Genkse T2-campus meisjes warm maakt voor techniek, hoe een fruitteler uit Dentergem een machine ontwikkelde die op een slimme manier fruit kan sorteren, hoe een app mensen na een burn-out opnieuw de stap doet zetten naar de arbeidsmarkt, hoe onderzoek naar drinkwater er voor zorgt dat onze koeien in topconditie blijven of hoe innovatieve tools zorgen dat vissers beter geïnformeerd worden over hun brandstofverbruik en de toegestane hoeveelheid visvangsten.

Europa en Vlaanderen investeren samen in heel wat initiatieven, die vaak verassend dichtbij zijn! Benieuwd?
Volg dan onze roadtrip!


Een initiatief van ESF, EFMZV, ELFPO & EFRO

Categorie:

Alle berichten