Regiostars Award 2020

Elk jaar onderscheidt de Europese Commissie door de EU gefinancierde projecten die excellentie en nieuwe benaderingen in regionale ontwikkeling laten zien. Aan de deelnemende projecten wordt tijdens communicatieactiviteiten op Europees niveau aandacht besteed, met als doel andere regio's en projectmanagers in Europa te inspireren.


bron: Europese Commissie

Thematische focus

In 2020 zijn de REGIOSTARS gericht op vijf onderwerpen die cruciaal zijn voor de toekomst van het regionaal beleid van de EU:

  • Industriële transitie voor een slim Europa
  • Circulaire economie voor een Groen Europa
  • Vaardigheden en onderwijs voor een digitaal Europa
  • Burgerparticipatie voor samenhangende Europese steden
  • Empowerment van jongeren voor grensoverschrijdende samenwerking — 30 jaar Interreg

Gerenommeerde academici beoordelen de ingediende projecten en bepalen wie de winnaars zijn. Daarnaast kiest het publiek via een algemene online stemming een eigen winnaar en kent aan een van de projecten de Publieksprijs toe.

Meer informatie over de prijscategorieën vind je in de leidraad voor indieners (eng).

Aanmelden

In de leidraad voor indieners vind je alle benodigde informatie om met jouw project als beste uit de bus te komen. Naast een gedetailleerde beschrijving van de prijscategorieën van dit jaar, en de toelatings- en toekenningscriteria, bevat deze leidraad een praktisch handboek dat jou door het proces leidt. 

Het online platform voor inschrijving is geopend van 2 maart tot en met 9 mei 2020.

De winnaars in de vijf categorieën, en de winnaar van de Publieksprijs, ontvangen hun welverdiende prijs tijdens de uitreiking die in oktober 2020 plaatsvindt in Brussel.

Categorie:

Alle berichten