GrasGoed: Grassification enquête kwaliteitseisen voor grasvezels

Eerder dit jaar liep het project GrasGoed af maar het thema, om van gras duurzame producten te maken, is nog steeds actueel. Niet in z'n minst als onderdeel van het project Interreg Grassification.

Grassification heeft uw hulp nodig bij het realiseren van economisch haalbare waardeketens voor grasmaaisel.

Eén van de aspecten die van groot belang is om tot een economisch haalbare waardeketen voor grasmaaisel te komen, is de match tussen vraag en aanbod. Wat is de kwaliteit van het maaisel dat kan worden geleverd door de organisaties die verantwoordelijk zijn voor het maaien en transporteren van gras? En wat is de kwaliteit van gemaaid gras dat gebruikt kan worden door bedrijven die grasmaaisel kunnen verwerken tot een product.

Om een beter beeld te krijgen van deze match maakt het project het Interreg 2-zeeën project Grassification een overzicht van de aanbod- en vraagbehoeften van bermgras. Hiervoor hebben we uw hulp nodig. Als u werkt bij een organisatie die gras maait, inzamelt en transporteert of als u werkt bij een organisatie die gemaaid gras kan verwerken tot een product, vul dan onze vragenlijst in via de onderstaande links. Als u uw e-mailadres achterlaat, delen we de uitkomst van de resultaten met u!

  • De enquêtevragen zijn in het Engels, maar beantwoord ze gerust in het Engels, Nederlands of Frans.
  • Voor vragen kunt u contact opnemen met Jappe de Best (Avans, jh.debest@avans.nl) of Dries Vansteenkiste (HoGent, dries.vansteenkiste@hogent.be)
  • Als u werkt bij een organisatie die gras maait, inzamelt en transporteert, gebruik dan DEZE LINK
  • Als u werkt bij een organisatie die gemaaid gras kan verwerken tot een product, gebruik dan DEZE LINKCategorie:

Alle berichten