#EuropeansAgainstCovid19

De huidige crisis heeft alle aspecten van ons leven op de proef gesteld, inclusief grensoverschrijdende samenwerking. Maar ondanks de erg moeilijke periode groeide de vindingrijkheid en solidariteit, wat eens te meer bewijst dat samenwerking essentieel is. 

bron: Europese Commissie - Covid19 Platform

Image
We hebben je verhalen nodig!

Als jij een verhaal wil delen, kan je dit eenvoudige formulier invullen zodat het gepubliceerd kan worden op het COVID 19-platform.

De Europese Commissie zoekt voorbeelden van grensoverschrijdende samenwerking tijdens de COVID 19-crisis, de gevolgen van de gesloten grenzen en jouw inspanningen op het gebied van economisch herstel en hoe deze het leven van burgers in grensregio's hebben beïnvloed. Specifiek verhalen over samenwerking op het gebied van hulpverlening, gezondheid en ouderenzorg komen aan bod. 

Op basis van de verzamelde ervaringen - zowel positieve als negatieve - zullen de effecten van de pandemie op grensoverschrijdende samenwerking, lokale economieën, het Schengengebied en de inwoners van die regio's geanalyseerd worden. Hierbij wordt ook gekeken naar de te verwachten langetermijngevolgen van de crisis. Deze conclusies zullen dienen als basis voor toekomstige potentiële beleidsvoorstellen.

Categorie:

Alle berichten