VR/AR toepassen in de industrie?

Heeft Virtual Reality (VR) of Augmented Reality (AR) toekomst in de industrie? Wil jij meer te weten komen over deze nieuwe technologie en waartoe deze in staat is?

bron: Link2Innovate

Met dit event will C-Mine Crib aan bedrijfsleiders, procesingenieurs en andere beslissingnemers tonen en laten testen welke mogelijkheden er nu al geïmplementeerd kunnen worden met deze technologie. Link2Innovate is van de partij om startups uit Vlaanderen en Nederland te matchen door middel van pitches en netwerkmomenten. 

Programma

18u15:  Ontvangst met drank en broodjes

18u45:  Intro door C-mine Crib
 
19u00:  Aeroplane 
Aeroplane is geboren binnen een Achilles Design (design agency: product, service & brand), hiermee benaderen ze VR/AR/MR vanuit het standpunt van product-, dienst- & merkontwikkeling. Als productontwikkelaar is voor hun 3D-content reeds voorhanden (plannen, 3D files, ...). Hiermee gaan ze aan de slag om VR-toepassingen te creëren. Ze stellen o.a. hun case van HAROL zonnewering voor.

19u15:  VROOM
Chipmachinebouwer traint 5x sneller met VR. Een grote chipmachinebouwer uit Nederland traint al 3 jaar met VROOM, waarbij ze zelf op basis van eigen CAD tekeningen op een eenvoudige manier VR trainingen kunnen maken. Deze kunnen vervolgens interactief gedaan worden met allerlei VR hardware, maar ook met de laptop en muis. Jaap van Den Bosch, oprichter van VROOM, vertelt over deze case, de voordelen van trainen in VR en de lessons learned.
 
19u30:  Sagility (warehouse training)
Sagility ontwikkelt digitale twins van geautomatiseerde systemen om hun levenscyclus te optimaliseren . Tijdens het ontwerp valideren we het productieconcept (simulatie), tijdens de implementatie testen we de reële aansturingssoftware (emulatie). Via VR technologie plaatsen we de operatoren in hun toekomstige werkomgeving om met hen te co-creëren en hen op te leiden. Tenslotte gebruiken we deze immersieve omgeving om de AR toepassingen van ons zusterbedrijf Evolar te evalueren alvorens ze operationeel in te zetten
 
19u45:  Proceedix
Wearable & digitale technologie zorgen voor een “slimme” operator in een slimme fabriek
Mobiele en draagbare technologieën zoals slimme uurwerken, brillen, smartphones of tablets laten het toe om werkinstructies of inspectie-opdrachten op het juiste moment bij de operator of technicus te brengen. De digitale afhandeling van procedures draagt enerzijds bij tot een efficiëntere en veiligere werkomgeving en elimineert anderzijds de papierberg en heel wat bijbehorende administratie ten voordele van lean operaties. Specifiek stellen we jullie de case voor waarbij AGCO de Google Glass inzet voor het afhandelen van zijn kwaliteitsinspecties. Dit resulteerde in een besparing van 30% in tijd en in kosten van het afhandelen van de kwaliteitscontrole en het oplossen van problemen.
 
20u00:  Demo's & netwerkdrink
 
GRATIS event, inschrijven verplicht via deze link!

Alle berichten