2B Connect-partners starten 2017 met sterk voornemen

Op 2 en 3 december 2016 organiseerden the Secretariat of the Convention on Biological Diversity en de Mexicaanse overheid het Business and Biodiversity Forum in Cancun. Die richtte zich volledig op de United Nations Decade on Biodiversity 2011-2020

bron: 2B Connect

Een 'engagementsverklaring of pledge' om bedrijven wereldwijd aan te sporen tot actie voor meer biodiversiteit, vormde een belangrijk sluitstuk van dit forum.

Via de Business and Biodiversity Pledge brengen de ondertekenaars het belang van biodiversiteit voor bedrijven onder de aandacht. Ook 2B Connect-partners Agentschap voor Natuur en Bos, Natuurinvest, Sibelco en Regionaal landschap Lage Kempen ondertekenden deze belofte al. Biodiversiteit verankeren in het milieumanagement van bedrijven is dan ook een belangrijke doelstelling van 2B Connect. Via de Business and Biodiversity pledge, zetten deze 2B Connect-partners die doelstelling nog eens kracht bij. Meteen een sterke start van het nieuwe jaar!

Bekijk welke bedrijven en organisaties de pledge al ondertekenden, naast o.a. Nestlé, L’Oréal en BASF.

2B Connect roept op om ook als bedrijf de verklaring te ondertekenen als je overtuigd bent van het belang van meer biodiversiteit. 
Vervolgens stuur je de scan van het document - samen met jouw bedrijfslogo - naar secretariat@cbd.int

Categorie:

Alle berichten