2B Connect: opleiding Biodiversiteit & Bedrijven

Heb je kennis van ecologie, een vlotte pen en affiniteit met het bedrijfsleven? Of wil je vanuit jouw ecologische
basiskennis samenwerken met het bedrijfsleven? Benieuwd hoe je bedrijven stimuleert om concreet te werken aan
biodiversiteit? Dan is deze gratis opleiding iets voor jou!

bron: 2B Connect

Het bedrijfsleven en natuur zijn al lang geen tegenpolen meer. Steeds meer bedrijven hechten belang aan natuur en biodiversiteit. Omdat natuur verkoopt en het bedrijfsimago versterkt. Omdat een natuurrijke of groene omgeving rustgevend en inspirerend kan zijn. En omdat natuur ook strategisch interessant blijkt voor een bedrijf. Denk aan goedkoper groenbeheer of maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar biodiversiteit is geen ‘core business’ voor bedrijven. Een professionele ondersteuning is dan ook geen overbodige luxe. Wij bieden je een opleiding Biodiversiteit en Bedrijven die voorziet in deze behoefte. 

Afhankelijk van jouw ervaring, professionele achtergrond en interesse, kan je kiezen voor:

een vijfdaagse masterclass Adviseur Biodiversiteit en Bedrijven, inclusief een stageopdracht. Na afloop kan je bedrijven stap voor stap helpen om biodiversiteit op te nemen in hun managementsystemen en om het bedrijventerrein biodivers in te richten. Daarbij heb je aandacht voor de kansen voor bedrijf én natuur.

of

één of twee kennisdagen en/of een terreinbezoek. Hiermee verdiep je jezelf kort in enkele aspecten, zonder dat je de ambitie hebt om zelf als technisch adviseur met bedrijven aan de slag te gaan. Je bent vrij om deel te nemen aan een kennisdag of terreinbezoek, of om aan de volledige drie dagen deel te nemen.

Interesse? Schrijf je dan in via bovenstaande links of neem contact op met de Strategische Projectenorganisatie Kempen (SPK) voor bijkomende info. Contactpersoon: Jan Van den Berghe (+32 499 53 32 54). 

Meer informatie lees je hier

Categorie:

Alle berichten