Vacature Financieel Adviseur

Interreg Vlaanderen-Nederland zoekt een financieel adviseur.

Wij bieden je een voltijdse contractuele functie met een arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur.

Uit deze selectieprocedure wordt een wervingsreserve opgesteld. De provincie spreekt kandidaten uit deze wervingsreserve 3 jaar aan voor gelijkaardige vacatures.

De financiële cel binnen het Interreg-secretariaat bestaat uit twee financieel adviseurs en twee financieel-administratief controllers, aangestuurd door een coördinator. De hoofdtaak van de financiële cel is om de goedgekeurde projecten te helpen om hun projectuitgaven vlot en correct te declareren en om de controle op deze uitgaven vanuit het programma zo effectief en efficiënt mogelijk te houden.

Wat zal je doen als financieel adviseur?

Als financieel adviseur neem je de rol op van een analist, een zelfstandige financiële veldwerker en een klantgerichte pedagoog:

 • Je zorgt voor een doeltreffende en coherente monitoring, evaluatie en verslaggeving over de financiële vorderingen van de goedgekeurde projecten via slimme analyse van de kostendeclaraties en de bijhorende bewijslast en via contacten met de financiële medewerkers van de projecten in uitvoering. Het is een combinatie van controle, anticipatie en ondersteuning, waarbij je constructief samenwerkt met de andere collega’s die het project opvolgen.
 • Je neemt initiatieven voor de kwaliteitsverhoging van de kostendeclaraties van projecten en van het controleproces van de projectuitgaven.
 • Je werkt beleidsinitiatieven uit gericht op de goede werking van het programma op financieel-administratief vlak.
 • Je bent het aanspreekpunt voor complexe, technische vragen van de projecten met betrekking tot projectadministratie, aanbestedingen, inkomstenmonitoring of –raming en financiële risico’s bij projecten.
 • Je analyseert de financiële controlerapporten en audits met het oog op kwaliteitsverbetering van de interne en externe controlesystemen.
 • Je organiseert vergaderingen met betrekking tot financiële kwesties, stelt er verslag van op en je ontwikkelt kennis en expertise op vlak van aanbestedingen, financiële projectadministratie en van financiële controle.
Wie ben jij?

Interreg Vlaanderen-Nederland staat garant voor een klantgerichte en correcte aanpak. In volle samenwerking met elkaar streven we naar een kwaliteitsvol resultaat en zoeken we voortdurend naar verandering met oog op verbetering.

Op basis van onderbouwde en geïntegreerde oordelen stel je heldere en overtuigende beleidsnota’s op. Op die manier geef je mee richting aan het beleid van je dienst. Je legt oorzaken en ziet verbanden in je dossiers, die je zo efficiënt en effectief mogelijk behandelt. Je groot organisatietalent zorgt ervoor dat je projecten of activiteiten optimaal aanpakt en opvolgt. Hierbij houd je rekening met de impact ervan op andere entiteiten. Netwerken doe je gedreven en met veel plezier om zo eventuele gezamenlijke doelen met interne en externe partners te detecteren en te realiseren.

Hiernaast beschik je over de volgende kenniscompetenties:

 • Je hebt kennis van en inzicht in boekhouding en financiële projectcontrole, en bent bereid je hierin verder te verdiepen
 • Je bent vertrouwd met regelgeving over overheidsopdrachten, of bent bereid je deze kennis snel eigen te maken
 • Je hebt een grondige kennis van Word en Excel
 • Je bent de Engelse taal machtig, zowel schriftelijk als mondeling
 • Je beschikt over een rijbewijs B

Bijkomende aandachtspunten:

 • Je hebt affiniteit met cijfers, projectbegrotingen, tabellen en financiële gegevens
 • Jouw ervaring met grensoverschrijdende samenwerking en/of Europese programma’s is een pluspunt
Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Aanwervingsvoorwaarden: diploma- en ervaringsvereisten

 • Er zijn geen diploma/ervaringsvereisten.
 • Bij meer dan 10 kandidaturen wordt de selectieprocedure voorafgegaan door een CV-screening waarbij ervaring centraal staat (zie selectieprocedure).
 • De kandidaten zullen (na eventuele voorafgaandelijke CV-screening) worden getest op academisch denk- en werkniveau.

Lees de volledige vacature hier.

Surf naar www.provincieantwerpen.be.
Selecteer deze functie en dien je kandidatuur (CV en motivatiebrief in één document) online in.
Dit kan tot en met 11 december 2016.

Categorie:

Alle berichten