Project zoekt innovatieve KMO`s/MKB

Drie grote Vlaams-Nederlandse innovatieprojecten zijn op zoek naar KMO`s en MKB`ers met innovatieplannen. Op 21 oktober krijg je in de Antwerpse Kempen tekst en uitleg over de kansen en subsidiemogelijkheden voor ondernemingen binnen deze drie projecten in het Europees subsidieprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland. Daarna kun je één-op-één de mogelijkheden voor jouw onderneming verder bespreken met de projectverantwoordelijken.

Uiterste inschrijfdatum: maandag 17 oktober 2016

Via drie unieke Interreg-projecten, CrossRoads 2, CrossCare en Link2Innovate, kunnen ondernemers de komende jaren een beroep doen op subsidie en ondersteuning voor het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten. Diverse speerpuntsectoren komen hierbij aan bod,  Ondernemingen die succesvol deelnemen, kunnen afhankelijk van het type project rekenen op subsidies van 10.000 tot 200.000 euro. 

Voor wie en welke sectoren?

Het event richt zich op Kleine en Middelgrote Ondernemingen (BE), en op het Midden- en Kleinbedrijf (NL) uit de grensregio Vlaanderen-Nederland. Uiteraard zijn mensen met een professionele interesse in innovatie bij KMO`s of het MKB ook van harte welkom. 

  • CrossRoads2 richt zich op KMO's/MKB's uit sectoren zoals agrofood, chemie en materialen, high tech systemen, life sciences & health, cleantech, biobased, logistiek en maintenance. Lees meer over dit project.
  • CrossCare richt zich op innovatie in de zorgsector door KMO's/MKB's. Dit kan gaan over nieuwe of verbeterde zorgconcepten, -diensten, -processen en -producten. Lees meer over dit project. Lees meer over dit project.
  • Link2Innovate richt zich op starters (KO's/KB's <7 jaar) die werkzaam zijn met sleuteltechnologieën zoals: micro- en nano-elektronica, fotonica, nanotechnologie, industriële biotechnologie, geavanceerde materialen, of geavanceerde fabricatiesystemen en –processen. Lees meer over dit project.
Programma

16.00 uur Onthaal
16:30 uur Verwelkoming door Peter Bellens, gedeputeerde voor Europese samenwerking voor provincie Antwerpen
16.35 uur Toelichting Interreg Vlaanderen-Nederland 
16:40 uur Voorstelling project CrossRoads 2, Annick Verween
16:55 uur Voorstelling project Link2Innovate, Sofie Verhaegen
17:10 uur Voorstelling project CrossCare, Kelly Verheyen
17:25 uur Toelichting ondersteuning bedrijven door Bert Reekmans, Innovatiecentrum
17:30 uur Netwerkreceptie en mogelijkheid tot één-op-één-gesprekken met projecten
19:00 uur Einde

Inschrijven

Je kan je ten laatste op 17 oktober inschrijven

Contact

Jeannette Zuidema
Adviseur Europa lokaal
jeannette.zuidema@provincieantwerpen.be
03 240 68 05

Alle berichten