Fotowedstrijd: Stel je een Europa zonder grenzen voor

Wat zijn grenzen? Hoe zijn zij van invloed op ons leven? Wanneer zijn zij "echt" of "denkbeeldig"? Hoe veranderen zij? Wat betekent dit voor ons als individuen en als burgers van onze stad en regio, ons land en de Europese Unie?

Momenteel zijn alle debatten over de Europese Unie toegespitst op het vraagstuk van de grenzen, zowel vanwege de ongekende migratiestromen als omdat er ongerustheid heerst over de veiligheid en stabiliteit in en rond de Europese Unie. Tegelijk is de afschaffing van de binnengrenzen een fundamentele verworvenheid van de Europese integratie, die grote sociale, culturele en economische voordelen heeft opgeleverd. 

"Stel u een Europa zonder grenzen voor" nodigt zowel amateur- als beroepsfotografen uit om hun interpretatie van dit zeer actuele onderwerp in een foto te vangen. Om deelnemers op weg te helpen en ideeën aan te reiken is op de website van het initiatief een "inspiratiewolk" geplaatst.

De wedstrijd loopt tot 30 juni 2016. Deelnemers moeten in een lidstaat van de EU wonen en 18 jaar of ouder zijn. 

Wil je fotoapparatuur ter waarde van max. 2 000 euro winnen, en een driedaagse reis voor twee personen naar Brussel? Dan is het nu tijd om jouw camera te nemen! 

Een jury bestaande uit leden van de PSE-fractie in het CvdR – die lokale en regionale overheden uit heel de EU vertegenwoordigen – en beroepsmensen uit de wereld van de fotografie zal de drie beste foto's uitkiezen. Naast de drie door de jury geselecteerde winnaars zal het grote publiek in de maand september een stem kunnen uitbrengen op de facebookpagina van de PSE-fractie van het CvdR (www.facebook.com/pesgroupcor), teneinde de winnaar van de publieksprijs aan te wijzen. 

De winnaars zullen in oktober 2016 worden bekendgemaakt.
Voor meer informatie over de wedstrijd en het promotiemateriaal: klik door naar de website van de wedstrijd. 

Contactpersonen:

Samy Benomran
Samy.benomran@cor.europa.eu
+32 2 282 22 37

Katja Turck
Katja.turck@cor.europa.eu
+32 2 282 21 69

Categorie:

Alle berichten