CrossCare uitgelicht: ARTHE

Op vrijdag 21 oktober 2016 vond de kick-off plaats van het CrossCare project Arthe. Binnen de proeftuinen zijn concrete afspraken gemaakt om invulling te geven aan de co-creatie sessies. In de periode december 2016 en januari 2017 worden deze sessies georganiseerd door de proeftuinen Care Innovation Center West-Brabant, Licalab en EIZT.

bron: CrossCare

Intelligent revalidatiehulpmiddelen

Arthe is een innovatie van ORTHO-MEDICO. Het doel van Arthe is de ontwikkeling van een nieuwe generatie van intelligente revalidatiehulpmiddelen om op adaptieve wijze bewegingsassistentie te bieden aan patiënten met een zwakke of abnormale spieraansturing, Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld een beroerte of CVA. Deze toestellen zullen in eerste instantie gebruikt worden als aanvulling op de huidige arbeidsintensieve manuele therapie tijdens het zware revalidatietraject.

Patiëntengroep en proeftuinsetting

Binnen de proeftuinen zijn contacten met relevante organisaties die onderstaande patiënten in behandeling hebben: 
• CVA-patiënten
• MS-patiënten met verminderde armfunctie, maar voldoende spierstimuli
• Patiënten met posttraumatisch letsel voor verbetering spierfunctie en mobiliteit
• Oudere patiënten met upper limb mobiliteitsproblemen

Start co-creatie sessies

Deze organisaties gaan de revalidatiehulpmiddelen van Arthe introduceren bij patiënten. Daarbij peilen ze hun bevindingen. Aan de hand daarvan wordt gekeken of het product voldoet en op welke punten het verder kan worden geoptimaliseerd. Om deze reden worden ook professionals betrokken bij het revalidatietraject gevraagd om mee te denken over hoe dit product ingezet kan worden en aan welke eisen het moet voldoen.

Organisaties die bij deze co-creaties aanwezig zijn binnen de proeftuin Care Innovation Center West-Brabant zijn Stichting Groenhuysen, Van Broekhoven fysiotherapie en Bravis Ziekenhuis. EIZT organiseert een co-creatie sessie met professionals waarbij professionals van verschillende organisaties in de regio Zuid-Limburg (Nederland) uitgenodigd worden. Licalab betrekt MS Kliniek en Pulderbos om in co-creatie.

Om de organisaties goed te informeren heeft ORTHO-MEDICO een folder beschikbaar gesteld waarin het product en de fase van de ontwikkeling verder worden omschreven.  Deze kan je hier downloaden.

Resultaten

In het eerste kwartaal van 2017 worden de eerste resultaten verwacht van de co-creatie sessies, welke door CrossCare mediakanalen gecommuniceerd zullen worden.

Categorie:

Alle berichten