Nieuws & Events

Nieuws

68 artikelen

Artikel
 - 03/10/2023
A Da M Preci La
ADaM & PreciLa: het belang van data in precisielandbouw
Precisielandbouw vertrouwt op nauwkeurige gegevensverzameling en -analyse. In ADaM & PreciLa bundelen praktijkcentra, teeltadviseurs, machinebouwers en kennisinstellingen aan weerskanten van de grens hun krachten om de mogelijkheden van datagebruik in de landbouw te optimaliseren. Projectadviseur Anne ging op bezoek bij de projectverantwoordelijke, Proefcentrum Fruitteelt (pcfruit) in Sint-Truiden en sprak met Kris Ruysen.
Lees meer
Artikel
 - 03/10/2023
Goedgekeurd
Licht op de toekomst: Interreg Vlaanderen-Nederland investeert in high-tech infrastructuur en duurzame woningen
Het Europees programma Interreg Vlaanderen-Nederland investeert in twee nieuwe grensoverschrijdende projecten: Holistic, Social Retrofit en LIGHTUP. 
Lees meer
Artikel
 - 01/10/2023
Maihome Hero
MAI-HOME: slimme technologieën voor een duurzame toekomst 
Ali Ozbakir en Jean-Louis Stassen van MAI-HOME nemen ons mee op sleeptouw wat machine learning betreft. Ontdek hoe ze werken aan een duurzame toekomst dankzij slimme technologieën en gedragsverandering.
Lees meer
Artikel
 - 28/09/2023
Postal Card Limburg NL
Groetje uit Limburg (NL)!
Wil je graag te weten komen welke realisaties de afgelopen jaren in Provincie Limburg (NL) plaatsvonden? Snuister dan zeker rond op onze kaart met enkele verwezenlijkingen! Deze projecten vonden plaats in de periode Interreg V (2014-2020).
Lees meer
Artikel
 - 28/09/2023
Crosscare2 hero
CrossCare 2.0
Uitnodiging algemene infosessie 12 oktober
Wave 1 van Crosscare 2.0 is officieel geopend! Deze oproep biedt een unieke kans voor zorg- en welzijnsinnovatoren. Het CrossCare 2.0-programma ondersteunt innovaties in de Vlaamse en Nederlandse zorg- en welzijnssector. CrossCare 2.0 werkt daarbij met verschillende oproeprondes/waves, waarbij organisaties zich kandidaat kunnen stellen voor financiële en inhoudelijke ondersteuning. * Vlaamse of Nederlandse KMO/MKB’s die een zorginnovatie ontwikkelen, kunnen in deze eerste oproep ('Wave 1') een innovatievoorstel indienen. Zorgproeftuinen coachen en ondersteunen de geselecteerde bedrijven en demonstreren, testen en/of evalueren hun innovaties bij eindgebruikers. De geselecteerde trajecten kunnen aanvullend ook rekenen op een subsidiebedrag tot maximaal 100.000 EUR. * Daarnaast kunnen zorg- of welzijnsactoren die een concrete zorgbehoefte hebben en daarvoor op zoek zijn naar innovatieve oplossingen en samenwerkingen, ook een ‘expression of interest’ indienen. De CrossCare-zorgproeftuinen zoeken dan samen met deze zorgactoren naar bedrijven en oplossingen op maat. Ook voor de samenwerkingen die daaruit voortvloeien, is er financiële en inhoudelijke steun mogelijk. Ontwikkel jij momenteel een innovatief product gericht op de ruime zorg- en welzijnssector, dan is deze oproep mogelijk interessant voor jou! Meld je hier aan voor de algemene online infosessie op donderdag 12 oktober van 9.00 - 10.30 om meer te weten te komen of neem contact op met één van de projectleiders van de betrokken zorgproeftuinen.
Lees meer
Artikel
 - 28/09/2023
PCH Paprika corridor 2021 001
ENERGLIK
Voorstelling partners: Coördinator Proefcentrum Hoogstraten
Proefcentrum Hoogstraten (PCH) zal het ENERGLIK project coördineren en zal als praktijkcentrum instaan voor de teeltproeven en demo bij paprika.
Lees meer
Artikel
 - 28/09/2023
AI KMO
Art-IE: kunstmatige intelligentie voor kmo's en mkb's
Welkom in de wereld van Art-IE, waar Vlaamse en Nederlandse hogescholen hun krachten bundelen om het bedrijfsleven een fascinerend aanbod van kunstmatige intelligentie te bieden. Collega Bram ging in gesprek met projectverantwoordelijke Charlotte Destoop van TUA West. 
Lees meer
Artikel
 - 22/09/2023
Mockup met website
Ontdek onze gloednieuwe website, interregvlaned.eu
We verwelkomen je graag op onze gloednieuwe website.
Lees meer
Video
 - 20/09/2023
Laptop met startscherm e-loket
Webinar over kosten declareren via het e-loket
Herbekijk en de presentatie van onze recente webinar over kosten declareren via het e-loket
Lees meer

Blijf je graag op de hoogte?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!