De wielen van de bus gaan rond en rond… over de grens

Door Corine Fontijn

In 1995 liep bij Interreg Vlaanderen-Nederland een project met de illustere naam ‘Openbaar vervoer 1 en 2’. In mijn geboortejaar konden - mede door Europese subsidie - zogenaamde missing links in het openbaar vervoer in de grensregio onderzocht worden.

Hier kwam onder andere uit dat er nood was aan zowel een buslijn die Breskens-Sluis-Brugge met elkaar verbindt, als een verbinding tussen Hulst-Antwerpen-Breda. Beide lijnen werden vervolgens gerealiseerd dankzij het project. Ze blijken, zo staat onder andere in het AD en de PZC, geliefde buslijnen voor studenten te zijn.  

Vanaf Breskens is het maar anderhalf uur met de grensbus naar het romantische Brugge. En ja, dit is natuurlijk heerlijk voor een weekendje weg. De buslijn is echter ook een vitale aansluiting voor de vele kernen die op de kaart te vinden zijn tussen Breskens en Brugge.

Soms dreigen de lijnen te worden afgeschaft, of worden er bussen uit de dienstregeling geschrapt. Dan zijn er echter altijd weer Zeeuwen of Vlamingen die in opstand komen, en rijdt de bus weer verder. Heel gek is dat niet. Veel Zeeuws-Vlamingen en Vlamingen profiteren vandaag de dag nog van de grensoverschrijdende busverbinding; om te werken, te leren en te recreëren. Even ter illustratie: een rit van Hulst naar Breda met de grensbus kost tussen de twaalf en vijftien euro. Via Goes kost het bijna vierentwintig euro en duurt de rit ook een stuk langer. Vanaf Belgische zijde naar Zeeuws-Vlaanderen, is deze bus ook een praktische en relatief goedkope oplossing.

©Connexxion

©Connexxion

Navraag bij mijn Zeeuws-Vlaamse collega’s maakt duidelijk dat studeren in Antwerpen een doodnormale zaak is geworden sinds de Bredabus rijdt. Ook in Breda zelf zijn nu heuse Zeeuws-Vlaamse studentenhuizen te vinden. Door de goede verbinding met Zeeuws-Vlaanderen via Antwerpen, is studeren in Breda ineens een optie voor studenten zonder auto die af en toe nog graag eens bij hun ouders eten. Antwerpen en Breda zijn het afgelopen jaar dan ook genomineerd om dé ‘Zeeuws-Vlaamse studentenstad’ te worden.

Maar vlak de lijn Breskens-Sluis-Brugge ook vooral niet uit. Menig student heeft hier de liefde mee bezegeld, of er gewoon de rit van huis naar middelbare school mee afgelegd. De ‘Bredabus’ en de ‘Bruggebus’ zijn inmiddels uitgegroeid tot echte begrippen in de grensregio.

Eerlijk is eerlijk, écht grensoverschrijdend openbaar vervoer is nog niet gerealiseerd. Zo zijn er aparte tickets in gebruik voor het Vlaamse en het Nederlandse deel van de reis. Maar ergens is dat ook prima: we moeten onszelf blijven uitdagen om de grenzen te vervagen de komende dertig jaar. Tegen die tijd kan ik dan een column voor u schrijven over het belang van de bus, voor de medemens van 60 plus.  

Alle berichten

Corine, onze Zeeuwse collega en projectadviseur, neemt bij gelegenheid af en toe haar schrijverspen vast.